Nasz zespół dietetyków

Siłę Centrum Dietetycznego NutriPoint stanowi nasz zespół dietetyczek, które każdego dnia współpracują z pacjentami, korzystając ze swojej rozległej wiedzy i wieloletniego doświadczenia. Oddajmy głos naszym specjalistkom:

Paulina Górska

doradca żywieniowy, psychodietetyk

W 2005 roku ukończyłam SGGW w Warszawie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji ze specjalizacją dietetyka. Następnie kontynuowałam edukację w ramach studiów podyplomowych z zakresu psychologii odżywiania w WSNS w Lublinie.

Doświadczenie zawodowe zaczęłam zdobywać już podczas praktyk studenckich i badań naukowych, które koncentrowały się przede wszystkim na pacjentach cierpiących z powodu chorób układu krążenia. Bezpośrednio po ukończeniu studiów magisterskich pracowałam w przychodniach i poradniach w Warszawie, udzielając porad dietetycznych osobom z nadwagą i otyłością oraz innym klientom, którzy pragnęli się zdrowo odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia. Swoje doświadczenie miałam okazję pogłębić dzięki współpracy z Wojskowym Instytutem Medycznym, gdzie do moich zadań należało opracowywanie codziennej diety dla pacjentów w różnych stanach chorobowych. Do tego zajmowałam się edukacją dzieci otyłych i cierpiących na nadwagę. W 2008 roku podjęłam decyzję o założeniu Centrum Dietetycznego NutriPoint w Rzeszowie, którego jestem dumną właścicielką.

Na co dzień prowadzę indywidualne konsultacje i układam programy żywieniowe dopasowane do potrzeb moich pacjentów, tak aby posiłki spożywane w ramach diety były zdrowe, smaczne i wygodne w przygotowaniu. Pasja, z jaką wykonuje swój zawód oraz łatwość nawiązywania kontaktu z pacjentami sprawiają, że prowadzone przeze mnie programy dietetyczne cechuje wysoka skuteczność.

Poza pracą z klientami nieustannie uzupełniam i poszerzam swoją wiedzę z zakresu dietetyki i dziedzin pokrewnych. Regularnie biorę udział w kursach i szkoleniach prowadzonych przez światowej klasy specjalistów oraz czytam fachową literaturę, aby dzielić się z moimi pacjentami aktualną wiedzą na temat odżywiania.

Gdy nie pracuję, staram się spędzać aktywny czas z rodziną. Wraz z mężem i dwójką naszych dzieci często wybieramy się na piesze lub rowerowe wycieczki. A jako że najlepiej relaksuję się podczas aktywnego wypoczynku, regularnie biegam, dbając w ten sposób o dobrą kondycję fizyczną i psychiczną.

Ewa Stepek-Szuba

doradca żywieniowy, dietetyk

Dietetyka oraz edukacja były moją pasją, odkąd tylko pamiętam. Z tego względu wybrałam studia magisterskie na kierunku żywienie człowieka i ocena żywności o specjalności dietetyka na SGGW w Warszawie, które następnie uzupełniłam o studia licencjackie na kierunkach dietetyka na Uniwersytecie Medycznym w Lublinie oraz chemia na UMCS w Lublinie. Swoją pracę magisterką oraz licencjacką oparłam na badaniach dotyczących diety bezglutenowej.

Jako że wprost uwielbiam rozkładać żywność na czynniki pierwsze, bez trudu łączę oba wyuczone zawody: dietetykę i chemię. Realizuję się poprzez pracę z pacjentami oraz edukując innych w zakresie żywienia. Sama również lubię uczyć się nowych rzeczy, dlatego stale podnoszę swoje kwalifikacje.

Dietę traktuję nie jako system ograniczeń i zakazów, ale jako sposób zmiany życia na lepsze, dzięki któremu otrzymujemy wymierne korzyści dla naszego zdrowia, a także możemy cieszyć się lepszym samopoczuciem i większym zadowoleniem z życia.
Jestem głęboko przekonana, że każdy z nas jest inny i ma inne potrzeby. Z tego względu staram się najpierw poznać moich pacjentów, a dopiero później przejść wraz z nimi do zmiany nawyków żywieniowych. Dzięki tej prostej metodzie wielu moich pacjentów nie tylko osiąga zamierzone cele, ale i utrzymuje wymarzone efekty po ukończeniu programu żywieniowego.

Uwielbiam gotować. Utarte przepisy traktuję tylko jako inspirację do tworzenia własnych, wyjątkowych dań i posiłków. W wolnych chwilach poznaję nowe miejsca lub oddaję się pasjonującej lekturze.

Joanna Reizer

doradca żywieniowy, dietetyk

Jestem absolwentką studiów magisterskich Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu na kierunku dietetyka oraz studiów licencjackich w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Nysie na kierunku dietetyka ze specjalnością dietetyka kliniczna. Prace naukowe mojego autorstwa obejmowały zagadnienia związane z nadwagą i otyłością oraz zaburzeniami odżywiania.

Doświadczenie zawodowe zdobywałam podczas praktyk, kursów, konferencji, współpracy z profesjonalistami oraz codziennej pracy z pacjentami, potrzebującymi mojego wsparcia w opracowaniu programów żywieniowych i osiągnięciu wymarzonych celów.
Dietetyka od dawna stanowi moją pasję, którą na co dzień rozwijam w życiu zawodowym i osobistym. Dzielenie się wiedzą i doświadczeniem, inspirowanie, motywowanie i przekazywanie pozytywnej energii, niezbędnej w procesie zmiany stylu życia, uważam za moją życiową misję. Największą satysfakcję czerpię z sukcesów moich klientów, którzy dzięki zmianie diety wedle moich wskazówek, zmieniają swój sposób myślenia, odzyskując witalność i chęć do życia.

Za swój główny cel uważam udowodnienie, że zdrowe odżywianie nie odbiera przyjemności z jedzenia. Jestem przekonana, że indywidualna współpraca z pacjentem umożliwia najskuteczniejszą terapię i długotrwałe utrzymanie rezultatów.
Jazda rowerem relaksuje mnie w podobny sposób, co czytanie interesujących reportaży. Wolny czas uwielbiam spędzać wśród ludzi: w kinie, teatrze lub na dobrym koncercie.