Produkty rozgrzewające Radio Rzeszów

 

Magdalena Socha wypowiadała się na temat produktów, które mają właściwości rozgrzewające w chłodne dni w Polskim Radiu Rzeszów.
Wywiad przeprowadzała Pani Małgorzata Iwanicka.

 

 

W jesienno-zimowe chłody zacznijmy dzień od zjedzenia pożywnego śniadania, pamiętajmy o regularności spożywanych posiłków. Znakomicie sprawdzą się różnego rodzaju ciepłe napoje i potrawy. Zamiast surówek wybierzmy gotowane warzywa. Pamiętajmy, aby gotować je krótko w niewielkiej ilości wody. Podczas przygotowywania potraw postawmy na rozgrzewające przyprawy takie jak: chilli, imbir, goździki, kurkuma, pieprz. W czasie chłodów często mamy ochotę na coś bardziej konkretnego i kalorycznego, sprawdzi się tutaj zasada umiaru. Jedzmy wszystko, ale w umiarkowanych ilościach. Nie zapominajmy o ruchu, nie szukajmy wymówek tylko zaplanujmy sobie regularną aktywność fizyczną. Unikajmy zimnych potraw i napojów, które wychładzają organizm.

 

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00